Greece Turkish Programs

1.GÜN

Istanbul – Atina

Ogleden sonra inisimiz gerceklestikten sonra Atina E.Venizelos havalimanın dan hareket ediyoruz.Kısa şehir turun dan sonra ACROPOLİS de yürüyüş ve Yunanistan ın en büyük ve modern müzesini local rehber eşliğinde ziyaret ediyoruz.Müze ziyaretinden sonra Agora, Zeus Tapınagı, Parlemento Binası, Syntagma – Omonia Meydanları ,Tarihi Olimpiyat Stadyumu, Ulusal Galeri, Savaş Müzesi, Panepistimiou bulvarları, Ulusal Kütüphane ve Akademi üniversitesi panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Turumuz bitince otelimize yerlesiyoruz.
Akşam dileyene Yunan tavernası PLAKA da yani acropolis in eteklerinde Siratki-Rembetiko ( ege müziği ) veya yerel eglence mekanlarinda greek müziği eşliğinde sabaha kadar eglence.

2.GÜN

Atina -Evia

Sabah gec kahvalti sonrasinda Evia adasina hareket ediyoruz. Evia anakaraya bagli bir ada da sayilabilir. 1470 de Fatih tarafindan Osmanli idaresine katilan ada 1922 den sonra Mubadele ile Turkiyeden gelen Ortodoks larin yerlesim birimlerinden olmustur. Prokopi ( urgup ve cevresinden gelenler ), Eritria (izmir ilica ), Artaki ( erdek ), Styra ( kurtulus tan gelen rumlar ) sayfiye yeridir. Biz gidiste STYRA uzerinden gidecegiz. Bunun ilk sebebi ise Marathon a ugramak. Dunya da ilk marathon un kosuldugu yer de ufak bir turumuz olacak
M.Ö. 490 yılındaki Perslerle Atinalılar arasındaki savaş sonrası efsaneye kadar uzanır. Efsaneye göre savaş sonrası Philippides adlı bir asker Attika’da ki Maratondan Atina’ya kadar koşmuş ve “Sevinin kazandık” dedikten sonra Atina’nın pazar yerinde ölmüştür(Brockhaus)Bu efsane Pindar’ adlı bir şairin abartılı şiirleriyle anlatılmıştır. Bu dönemlerdeki uzun mesafe haberleşmesini antrenmanlı kişilerce yapılıyor olması ve M.Ö. 485-425 yılları arasında yaşamış olan “Tarihçilerin Babası olarak sayılan “ Heredot’un bu konuda hiçbir şey yazmamış olması bu hikayenin Pindar tarafından dramatize edilmiş bir olay olduğunu desteklemektedir.
Maratondan Atina’ya yapıldığı iddia edilen bu koşu 19. Yüzyılın sonunda bir Fransız tarihçi tarafından ilk olimpiyatlarda (1896’da) yapılması teklif edilmiş ve teklifi kabul edilmiştir.40.000 m. lik ilk maratonu S. Louis kazanmıştır. Mesafesi sürekli değişen bu müsabaka, 1908 yılında startı Windsor Park yakınlarındaki Kraliyet ailesinin sarayından Varışa White City Stadyumundaki şeref locasının önüne kadar olan mesafe 26 İngiliz mili ve 385 yarda , yani 42.195 m. tutuyordu.
1924 yılında bu mesafe tüm maraton müsabakaları için kabul edilmiştir
Daha sonra Rafina dan Styra ya Marmari ye gececegiz. Ogleden sonra serbest zaman. Sahildeki butun restaurantlar da en az 5-10 kisi Rum lehcesi ile Turkce konustugunu duyacaksiniz. Bunu icinde buradaki fiatlar sizzler icin asiri gelmeyecek zira sizlerden kimse fahis fiat istemeyecek . Yani burasi fazla Turistlik degil. Otele yerlesme deniz keyfi ve deniz urunleri keyfi deniz kenarinda.

3.GÜN

Evia

Serbest zaman. Deniz keyfi , Deniz urunleri ve Ouzo keyfi.

4.GÜN

Evia

Bugun Evia adasi turumuz var. Ilk olarak adanin girisin deki Karababa kalesi, Kirmizi ev, Tzivani ( civani ) sarap muzesi, Agios Rossos Kilisesi ( urgup kayakapi daki aziz ), Agios Konstantin – Eleni kilisesi ( Mustafa pasa bir digeri ), Chiliadou plaji, Eretria ( ILDIR- Cesme ) antik kenti ziyaret ettikten sonra Edipsos a geciyoruz. Burada termal su merkezi ni ziyaret edttikten sonra Fransiz Polenezyasini kiskandiran LIHADONISIA ya geciyoruz. Ogleden sonra gunesini ve deniz keyfini burada yapiyoruz. Aksam Epissos taki otelimize yerlesiyoruz.

5.GÜN

Evia

Episos ve Lihadonisia da deniz ve spa keyfi ve serbest zaman..

6.GÜN

Evia – Kala Nera

Sabah kahvalti sonrasi Agio Kampos dan Glifa arabali vapur ile gecip Yunanistan in diger bir bolgesi KALA NERA ya variyoruz. Peilion daglari etegindeki Kala Nera Yunanlilarin ozellikle Trakya bolgesi Selanik ve yakinlarindan gelen halkin yaz tatillerinde doldurdugu bir ayfiye yeridir. Ozellile Afissos ve Lefokastro da unutulmaz muazzam deni urunleri bulabilirsiniz. Daha once de soyledigimiz gibi Peilion dagi etekleri oldugu icin Hayvancilik gelistiginden sahilde bir cok yerde guzel et restaurantlari ve kuzu cevirme restaurantlari bulabilirsiniz. Kala nera Geceleri sabahlara kadar susmayan muzikleri ile sizlere ilginc gelebilir, Her hafta sonu beach party leri ile unlu.
Volos sehri mitoloji de Arganaut ve Iason un altin yelek i bulmak amaci ile yola ciktiklari yerdir. Iason ve Arganautlar sahilden Batum a kadar gitmislerdir. Biz burada su an muze olan Tsalapatas Kiremit ve tugla fabrikasini gezecegiz.

7.GÜN

Kala Nera

Serbest gun Kala nera da’

8.GÜN

Kala Nera – Atina

Kahvalti sonrasi Atina ya donus.

Interested in this tour? Contact us .