Greece Turkish Programs

1.GÜN

ISTANBUL ATHENS ( Cuma )

Sabah erken saatlerde havalimanin da bulusuyoruz. Atina ya ucuyoruz. Havalimanin da bizi rehberimiz karsiliyor. Havalimanin sehre dogru yola cikiyoruz. Sehir merkezinde Ilk olarak Isteyen misafirlerimiz icin Acropolis Parthenon ve muze gezimiz var. Daha sonra sirasi ile Syntagma meydani ( anayasa ), Parlemento , Antik akademi , anti Kutuphane, Guzel sanatlar unuversitesi, Arkeoloji muzesi, Omonia Meydani ve son olarak Monastraki meydani geziyoruz.Monastraki meydanin da otobusumuzden ayrilip turumuza yaya olarak devam ediyoruz. Ama daha once ogle yemegi molamiz var. Yemek sonrasi Osmanli dan kalma Fethiye Camii Modern yunanistan in ilk unuversitesi ve antic agora ya dogru yola cikiyoruz. Daha sonra Otelime gidip yerlesiyoruz. Aksam programimiz Tivoli restaurant ta, canli muzik esliginde yemegimizi aliyoruz. Yemek ICKI secmeli sarap veya OUZO secmeli olan yemegimizde icki LIMITSIZ..

2.GÜN

ATHENS – KALAMBAKA – IOANNINA ( Cumartesi )

Sabah kahvalti sonrasi Atina ya ELVEDA diyerek Yunanistan in Kapadokyasi Kalambaka ya dogtu yola cikiyoruz. Kalambaka hristiyanligin ilk donemlerinde hristiyan kesislerin kendilerini korumak maksadi ile Kayalrin tepelerine yaptiklari binden fazla manastiri ile unlu bir yerdir. Turkler icin unlu olmasinin nedeni ise Halit ergenc ile esi Bergizer Korel in buradan buyuk bir arazi alarak otel kompleksi yapmaya karar vermesidir. Ogle yemegini burada aldiktan sonra yolumuza devam ediyoruz yaklasik 100 km lik bir yolculuk sonrasi aski icin Osmanliya isyan eden Tepedelenli Ali Pasa nin sehrine yani Yanya ya variyoruz. Vasilik ve Ali Pasa aski sadece Yunanlilar veya Turk ler icin degil Arnavutlar icin de yilardir dilden dile konusulan bir olaydir. Oyleki Aleksander Dumas Monte Kristo Kontunu yazarken Ali Pasa da n esinlendigini bile aciklamistir. Isyan sonrasi Osmanli ile antlasma yapmis ve Osmanli pasa si antlasmaya uymuyarak Ali pasa nin kellesini Istanbul a yollamistir . Ali Pasa nin kellesinin yanida Padisah a KASIKCI ELMAS ini da hediye etmistir. Burada Ilk olarak Pavmotis golunde bulunan ada da Ali Pasanin sarayini ziyaret ediyoruz. Daha sonra Kale icinde bulunan Aslan pasa cami ve muze yi ziyaretimiz sonrasi otelimize yerlesiyoruz.
Sehir in geceleri sabaha kadar canli olmasinin nedeni universitedir. Gol kenarin da bulunan tavernalarin aksamlari rembetiko muzigi olmazsa olmazi. Burada size tavsiyemiz manta ve kerevittir. Yanya epirus bolgesinin en buyuk sehridir epirus yuzyillardir sutu ile unlu bir bolgedir oyle ki burada dogan Haris LENAS istanbul a goc ettikten sonra istanbul un ilk pastanelerinden birini ve kendisine ait marka olmus cikolatalarin uretimine gecmis ve yillardir dilimize BAYLAN cikolata ve pastanesini yerlestirmistir. Tarihi baylan pastanesi eskiden Karakoy ve Kadikoy deyken simdi el degistirilerek sadece Kadikoy de yasama devam etmektedir. Yanya icin son tavsiyemiz ise burasi Trabzon ve Mardin gibi Gumus telkari isciligi ile unlu bir kenttir. Kentte bir cok dukkanda zevkinize gore takilar veya Agac bastonlar bulabilirsiniz. Konaklama Ioannina’da. Aksam tekrar Rembetiko muzik ziyafetine gidiyoruz. Yerel restaurant TABAKIKA de alinacak yemekte ickiler limitli ama eglence limitsiz.

3.GÜN

IOANINA – SELANIK ( Pazar )

Ogleye dogru kahvaltimizi yaptiktan sonra otelimiz den ayrilip ilk duragimiz Kastoria ya dogru yola cikiyoruz. Burada Gol kenarinda kahve mizi aliyoruz. Burasi Ruslar tarafindan cok makbul kucuk bir dag kasabasi. Ruslarin sevmesinin nedeni iseburanin KURKlerinin unlu olmasi. Kahve ve gol molamiz sonrasi Ogle yemegi icin Edessa ya dogru yola cikiyoruz. Edessa da diger bir cok Balkan sehri gibi Gazi Evranos Pasa tarafindan feth edilmistir. Osmanli zamaninda Vodina denen sehir sirp ca vodin kelimesinden gelmektedir. Vodin yeraltin dan gelen su veya sulak bolge demektir. Edessa Balkan lar daki Osmanli nin en buyuk sanayi kentlerinden biri olmustur. Birinci Dunya savasi oncesi kentte dort buyuk tekstil fabrikasi bulunmakta oldugu bilinir. Edessa ipekciligin de balkanlar daki baskentidir. Sehrin meshurlari Osmanli sairi Hayali – Ahmed Kadiri ve Besiktasin kurucusu Baba Hakki lakapli Hakki Yeten dir. Burada Ogle yemegini aliyoruz. Yemek sonrasi Selanik e dogru yola cikiyoruz. Selanik te Panoramik sehir turumuz sonrasi otelimize yerlesiyoruz. Aksam sizin icin yerel restaurant da yerimiz ayri.

4.GÜN

SELANIK ( Pazartesi )

Ogleye dogru kahvaltimizi yaptiktan sonra Istanbul a dogru yola cikiyoruz.
VEYA Low cost ucak servisi RYAN air ile Atina ya donuyoruz. Atina dan Istanbul ucusu icin havalimanindan ayrilmadan diger ucumuz icin Check in yaptiriyoruz.

Interested in this tour? Contact us .