Greece Turkish Programs

1.GÜN

PERSEMBE ANKARA – ISTANBUL – ATINA

Aksam ustu ESENBOGA havalimaninda bulusuyoruz. Istanbul aktarmali Atina uucusumuza basliyoruz. Ankara dan 19.50 de ucusumuz Istanbul dan ise 22.05 Atina ya inisimiz 23.35 havalimanindan otelimize hareket ediyoruz. Isteyen misafirlerimiz otel sonrasi otelimize yakin yerlerde yemegini yiyebilir ve tavsiyemiz otelimize yakin kebapcilardir.

2.GÜN

CUMA ATINA – YANYA

Sabah kahvalti sonrasi Atina ya ELVEDA diyerek ilk once Delpi ye oradan da Yunanistan in Kapadokya si Meteora ya gidecegiz. Sonrasi. Antik Yunan mitolojisinde dunyanin gobegi ( merkezi ) olarak kabul edilir. Kehanetleri ile unlu ORACLE in yasadigi sehir. UNESCO tarafindan dunya mirasi listesine girmis antic yunan sehri. Mount Parnassos dagi eteklerinde kurulmustur. Delphi Modern olimpiyatlara da esin vermis bir sehirdir. MO 6 yy da PANHELLENIC ( PYTHON ) oyunlarinin yapildigi merkezdir. Ogle yemegini Sahil Kasabasi GALAXIDI de yedikten sonra Meteora ya dogru yola cikiyoruz. Yolumuz yaklasik 250 km ve uc saat surecedir. Kalambaka hristiyanligin ilk donemlerinde hristiyan kesislerin kendilerini korumak maksadi ile Kayalrin tepelerine yaptiklari binden fazla manastiri ile unlu bir yerdir. Turkler icin unlu olmasinin nedeni ise Halit ergenc ile esi Bergizer Korel in buradan buyuk bir arazi alarak otel kompleksi yapmaya karar vermesidir. Ogle yemegini burada aldiktan sonra yolumuza devam ediyoruz yaklasik 100 km lik bir yolculuk sonrasi aski icin Osmanliya isyan eden Tepedelenli Ali Pasa nin sehrine yani Yanya ya variyoruz. Vasiliki ve Ali Pasa aski sadece Yunanlilar veya Turk ler icin degil Arnavutlar icin de yilardir dilden dile konusulan bir olaydir. Oyleki Aleksander Dumas Monte Kristo Kontunu yazarken Ali Pasa da n esinlendigini bile aciklamistir. Isyan sonrasi Osmanli ile antlasma yapmis ve Osmanli pasa si antlasmaya uymuyarak Ali pasa nin kellesini Istanbul a yollamistir . Ali Pasa nin kellesinin yanida Padisah a KASIKCI ELMAS ini da hediye etmistir. Burada Ilk olarak Pavmotis golunde bulunan ada da Ali Pasanin sarayini ziyaret ediyoruz. Daha sonra Kale icinde bulunan Aslan pasa cami ve muze yi ziyaretimiz sonrasi otelimize yerlesiyoruz.
Sehir in geceleri sabaha kadar canli olmasinin nedeni universitedir. Gol kenarin da bulunan tavernalarin aksamlari rembetiko muzigi olmazsa olmazi. Burada size tavsiyemiz manta ve kerevittir. Yanya epirus bolgesinin en buyuk sehridir epirus yuzyillardir sutu ile unlu bir bolgedir oyle ki burada dogan Haris LENAS istanbul a goc ettikten sonra istanbul un ilk pastanelerinden birini ve kendisine ait marka olmus cikolatalarin uretimine gecmis ve yillardir dilimize BAYLAN cikolata ve pastanesini yerlestirmistir. Tarihi baylan pastanesi eskiden Karakoy ve Kadikoy deyken simdi el degistirilerek sadece Kadikoy de yasama devam etmektedir. Yanya icin son tavsiyemiz ise burasi Trabzon ve Mardin gibi Gumus telkari isciligi ile unlu bir kenttir. Kentte bir cok dukkanda zevkinize gore takilar veya Agac bastonlar bulabilirsiniz.
Konaklama Ioannina’da.

3.GÜN

CUMARTESI IOANINA – PARGA – PREVEZE – CORINTH – ATINA

Kahvaltı ardından otelde çıkış ve Ionia denizi kıyısında, adını Osmanlı’nın Veziri Azamlarından Pargalı ile duyurmuş Parga’ya varış; Parga halen eskisi gibi kucuk balikci kasabasidir. Burada Tarihi kale yi ve dar sokaklari gezdikten sonra Osmanli tarihinde onemli yeri olan Preveze ye geciyoruz. Sehir turumuz ve kahve molamiz sonrasi Lefkada ya hareket ediyoruz. Preveze bogazini AMBROKIKOS korfezini suyun altina yapilmis tunelden gectikten sonra patra ya dogru yola cikiyoruz. Patra yani mora yarim adasina RIO ANTRIO koprusu ile geciyoruz. Kendinizi Yalova – Gebze koprusunde hissedebilirsiniz. Bu kopru projesi 1875-1894 yillari arasinda basbakanlik yapan HARILAOS TRIKOUPI tarafindan projelendirilmis ancak savaslar ve ekonomik sorunlar yuzunden 2004 yilinda donemin basbakani Kostas Simitis tarafindan acilimistir. Patra da ogleden sonra kahvemiz sonrasi Corinth Kanalina hareket ediyoruz. Corinth kanali yapiminda alinan borc yuzunden Yunanistan in ekonomisinin ucuncu kez batmasina neden olan en onemli yatirimdir. Kanali gordukten sonra Atina ya geciyoruz.. Geceleme otelde.

4.GÜN

PAZAR ATINA

Sabah kahvalti sonrasi serbest zaman ve havalimanina transfer.

Interested in this tour? Contact us .