Greece Turkish Programs

1.GÜN

Izmir – Athens – Corinth – Epidauros – Nauplio

Sabah erken ucus ile havalimanina varismiz dan hemen sonra kahvalti icin Sehir merkezine geciyoruz. Kahvalti sonrasi Atina da once sehir turumuzu yapiyoruz. Sirasi ile Agora – Zeus Tapinagi – Hadrian Kapisi –Parlemento Binasi –Mechul Asker Aniti –Syntagma Meydani – Panepistimou ( tarihi universite binasi ) – Omonia meydani – Ilk Olimpiyat Stadyumu ziyaret edip CORINTH kanalini dogru hareket ediyoruz. Burada insan eli ile yapilmis bu devasa kanalda bir sure burada yorgunluk atiyoruz. Cagdas Yunanistan in ilk Baskenti NAUPLION ( anabolu ) ya hareket ediyoruz. Sehir turu sonrasi otelimize geciyoruz. Dileyen misafirlerimiz aksam sehirde yuruyus turu yapabilirler.

2.GÜN

Nauplio

Sabah kahvalti sonrasinda dileyen misafirlerimiz Icin Hydra – Spetses –Monemvasia / epidauros baslangic ile Agistri ve Corinth kanali gemi turlarina katilabilir veya Nauplio daki plajlari tadini cikarabiliriz.

3.GÜN

Nauplio – Patra – Zakinthos ( shipwreck ) turu – Patra

Sabah kahvalti Nauplion kalesi ni ve BOURTZI ( BURC ) yi ziyaret ediyoruz. Bourtzi yaklasik 250 metre karadan uzakta olup kucuk botlarla geciyoruz.Daha sonra sirasi ile Palamidi kalesini, Modern Yunanistan in ilk meclis binasini ve anayasa meydani turumuz var. Nauplio turumuzdan sonra Yaklasik 23 saatlik yolculuk sonrasinda Kyllini limanina variyoruz. Buradan Zakynthos adasina gecip Hande Yener inde klip cektigi Shipwreck Plajina gemi ile geciyoruz. 4 saatlik gemi turumuz sonrasinda adaya geri donuyoruz. Yuruyerek ada turumuz sonrasinda tekrar Patra ya donuyoruz.Gecelem Patra da.

4.GÜN

Patra – Olympia – Kalamata

Bugun ku turumuzun ilk adimi cok ozel bir yer. Olimpiyat mesalesinin yakildigi yer olan OLYMPIA kasabasi. Hala 4 senede bir Hera tapinaginin onunde eski usul ile yani Ayna kullanilarak yapilan ates ve seremoni den sonra olimpiyatin yapilacagi ulkeye dogru buradan yola cikar. Buradaki gezimiz sonrasinda Kyparissia kasabasinda ogle yemegi molasi veriyoruz. Yemek sonrasinda Kalamata ya dogru yola cikiyoruz. Yolda sirasi ile SPARTA ve MISTRAS u ugruyoruz. Mistras Bizans imparatolugunun son baskenti. Sehir Osmanli imparatorlugunun Manisa sancagi gibi Imparator sonrasi imparatorlugu yonetecek prenslerin Egitim ve uygulama bolgesi olarak dikkati cekiyor. Bu anlamda mistras Bizans in Istanbul dan sonra ki en onemli sehriymis. MİSTRAS UNESCO nun DÜNYA TARİH mirasi listesindedir. Sparta ise mistras a 8 km uzaklikta Kurulmus yerlesim merkezidir. Bunun nedeni batili seyyahlarin bolgeyi antik sparta zannetmesinden. Aslinda tarihte gecen 300 spartalinin direnisi Lamia kentine yakin Termopylies dir. Sparta truva savasinin nedeni guzeller guzeli HELENA nin dogdugu yer olarak da bilinir. Daha sonra Kalamata ya geciyoruz. Konaklama Kalamata da.

5.GÜN

Kalamata – Githio

Sabah kahvaltidan sonra Gythia –Aeropolis sehirlerini ve Diros magralarini kesfe cikiyoruz. Diros magaralarini bazen yuruyerek bazen botlarla kesfedecegiz. Oglden sonra otelimizze geri donuyoruz.Isteyen misafirlerimiz denizin keyfini cikarabilirler gece sahil deki kafe veya tavernalarda Akdeniz in bize verdigi huzuru ve rahatligin tadini cikarabilirler.

6.GÜN

Githio – Monemvasia

Sabah kahvaltimiz sonrasi bize gore Yunanistan in ender Bakir bolgelerinden biri olan 300 lu yillarda deprem ile anakaradan ayrilan eski kalenin bulundugu eski sehir gorenleri hayrete dusurecek guzellikle bizim onu kesfetmemizi bekliyor. Gezimiz sonrasinda serbest zaman. Monemvasia Yunanistan anakarasinin en guneyindeki kent.Hava daima iliman hatta yazlari Antalyayi aratmayacak sekilde sicak . Gecelem otelde.

7.GÜN

Monemvasia – Tripoli – Athens

Sabah otelimizden gec ayriliyoruz. Yaklasik 4 saatlik yolculugumuz var. Ama biz yolda Corinth – Loutraki de hem deniz molasi hemde Corinth kanali tekne turu molasi verecegiz. Aksam ustu Atina ya otelimize varies ve geceleme Atina da.

8.GÜN

Athens – Izmir / Istanbul

Sabah kahvalti sonrasi havalimanina transfer.

Interested in this tour? Contact us .