Greece Turkish Programs

1.GÜN

Izmir – Athens – Corinth – Epidauros – Nauplio

Sabah Pire limanina varismiz dan hemen sonra kahvalti icin Sehir merkezine geciyoruz. Kahvalti sonrasi Atina da once sehir turumuzu yapiyoruz. Sirasi ile Agora – Zeus Tapinagi – Hadrian Kapisi –Parlemento Binasi –Mechul Asker Aniti –Syntagma Meydani – Panepistimou ( tarihi universite binasi ) – Omonia meydani – Ilk Olimpiyat Stadyumu ziyaret edip CORINTH kanalini dogru hareket ediyoruz. Burada insan eli ile yapilmis bu devasa kanalda bir sure burada yorgunluk atiyoruz. Cagdas Yunanistan in ilk Baskenti NAUPLION ( anabolu ) ya hareket ediyoruz. Sehir turu sonrasi otelimize geciyoruz. Dileyen misafirlerimiz aksam sehirde yuruyus turu yapabilirler.

2.GÜN

Nauplio – Patra – Zakinthos ( shipwreck ) turu – Patra

Sabah kahvalti Nauplion kalesi ni ve BOURTZI ( BURC ) yi ziyaret ediyoruz. Bourtzi yaklasik 250 metre karadan uzakta olup kucuk botlarla geciyoruz.Daha sonra sirasi ile Palamidi kalesini, Modern Yunanistan in ilk meclis binasini ve anayasa meydani turumuz var. Nauplio turumuzdan sonra Yaklasik 23 saatlik yolculuk sonrasinda Kyllini limanina variyoruz. Buradan Zakynthos adasina gecip Hande Yener inde klip cektigi Shipwreck Plajina gemi ile geciyoruz. 4 saatlik gemi turumuz sonrasinda adaya geri donuyoruz. Yuruyerek ada turumuz sonrasinda tekrar Patra ya donuyoruz.Geceleme Patra da.

3.GÜN

Patra – Lefkada

Kahvalti sonrasi Rio Antrrio kopruyle Mora yarim adasini arkamizda birakiyoruz.Bugun ku kesif noktamiz Lefkada adasi. Ada yol ile anakara ya bagli. Bir zamanlarin Avrupa jet sosyetesinin ugrak merkezlerinden biri olan ada milyarder Onasis ile adini duyurmustu. Ada da en onemli turist merkezi ise Porto Katsika yani keci plaji. Bircok fotografta veya kartlar da gordugumuz bu doga harikasini kesfettikten sonra ada daki diger balikci koylerini kesfe cikiyoruz. Saatimiz uygun olursa gemi ilea da turu bile yapabiliriz belki. Geceleme bu guzel ada da.

4.GÜN

Lefkada – Preveze – Parga – Ioannina

Sabah kahvaltisi aldiktan sonra Turk tarihinin unutulmaz zaferlerinden birinin yasandigi Preveze ye variyoruz. Buradaki molamiz ve yuruyerek yapacagimiz gezimiz sonrasi Parga ya hareket edecegiz. Ogle yemegimizi serbest olarak bu balikci kasabasinda yedikten ve kaleyi gordukten sonra Ioannina ya geciyoruz. Yanya aski icin Osmanliya isyan eden Tepedelenli Ali Pasa nin sehrini. Vasiliki ve Ali Pasa aski sadece Yunanlilar veya Turk ler icin degil Arnavutlar icin de yilardir dilden dile konusulan bir olaydir. Oyleki Aleksander Dumas Monte Kristo Kontunu yazarken Ali Pasa dan esinlendigini bile aciklamistir. Isyan sonrasi Osmanli ile antlasma yapmis ve Osmanli pasa si antlasmaya uymuyarak Ali pasa nin kellesini Istanbul a yollamistir . Ali Pasa nin kellesinin yanida Padisah a KASIKCI ELMAS ini da hediye etmistir. Burada Ilk olarak Pavmotis golunde bulunan ada da Ali Pasa nin sarayini ziyaret ediyoruz. Daha sonra Kale icinde bulunan Aslan pasa cami ve muze yi ziyaretimiz sonrasi otelimize yerlesiyoruz.
Sehir in geceleri sabaha kadar canli olmasinin nedeni universitedir. Gol kenarin da bulunan tavernalarin aksamlari rembetiko muzigi olmazsa olmazi. Burada size tavsiyemiz mantar ve kerevittir. Yanya Epirus bolgesinin en buyuk sehridir Epirus yuzyillardir sutu ile unlu bir bolgedir oyle ki burada dogan Haris LENAS Istanbul a goc ettikten sonra Istanbul un ilk pastanelerinden birini ve kendisine ait marka olmus cikolatalarin uretimine gecmis ve yillardir dilimize BAYLAN cikolata ve pastanesini yerlestirmistir. Tarihi baylan pastanesi eskiden Karakoy ve Kadikoy deyken simdi el degistirilerek sadece Kadikoy de yasama devam etmektedir. Yanya icin son tavsiyemiz ise burasi Trabzon ve Mardin gibi Gumus telkari isciligi ile unlu bir kenttir. Kentte bir cok dukkanda zevkinize gore takilar veya Agac bastonlar bulabilirsiniz. Konaklama Ioannina’da. Gece icin size REMBETIKO muzik yapan yerel restaurantlardan birini seciyoruz. Gol kenarinda bizlere hic te yabanci olmayan muzik esliginde dans ederek keyifli saatler geciriyoruz.. Yanya da Turkiye den geldim diyince size soracaklari pek cok sorularin arasinda insanlarin size sevgi ile baktiklarini gorebilirsiniz.

5.GÜN

Ioannina – Bitola – St Naum – Ohrid

Sabah erken kahvalti sonrasi Bitola ya hareket ediyoruz. . Burada Atamizin da okudugu eski idadi ( lise ) gunumuz de Muze olarak kullanilmakta. Burayi gezdikten sonra Shrok sokak ve eski Osmanli mahallesini gezmeye cikiyoruz. Kadi haydar camii, Yeni camii , saat kulesi gezecegimiz yerler. Eger vaktimiz olursa Heraclea antik kentini de ziyaret ediyoruz. Ogle yemegi sonrasinda Ittihati Terakki nin Balkanlar daki en onemli kisisi Resne li Niyazi bey konagini Resne de ziyeret ediyoruz. Daha sonra son duragimiz St Naum manastiri ve su kaynaklari. Buradaki turumuz Ohrid teki otelimize yerlesiyoruz.
Geceleme Ohrid te.

6.GÜN

Ohrid – Struga – Uskup

Sabah kahvalti sonrasi yuruyerek Ohrid turuna basliyoruz. Tarihi Çınar Meydanı, Aziz Bogorodica Kameusko, Aya Sofya Kiliseleri (dışarıdan), Ohrid’li Aziz Klemeus Heykeli ve Meydanı, müze olarak kullanılan Eski Türk Konakları, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Aziz Pant Alemon Kilisesi görülecek yerler arasındadır.
Daha sonra saat durumuna gore Kocacik koyune geciyoruz. Ataturk un dedesinin evi Tika tarafindan tekrar onarilmis aslina uygun olarak burayi gordukten sonra Tetova ya dogru yola cikiyoruz.Tetova balkanlarin en guzel camii si ALACA camiiyi gezdikten sonra Baskent Uskup e hareket ediyoruz. Uskup te Eski Tren Garı, Üsküp doğumlu hayırsever Rahibe Teresa’nın anıtı ve evi, Taş Köprü, Kale, Osmanlı döneminden kalma Eski Şehir, Çarşı ve Osmanlı’nın Balkanlar’daki en güzel mimari mirasları arasında yer alan Mustafa Paşa, Sultan Murad ve Gazi İsa Bey Camileri, Davud Paşa Hamamı, Kapan, Sulu ve Kurşunlu Hanlar bulunmaktadır. Konaklama Üsküp’ teki otelimizde
Dip not Geceleri VARDAR nehrinin kiyisi cok guzel olur.

7.GÜN

Uskup – Prizren / Prishtina ( opsiyonal turu )

Bugun sizing icin alternatif turumuz var. Sabah erken kahvalti sonrasi Kosovo ya hareket ediyoruz. Ilk duragimiz Baskent Pristina yakinlarin daki MURAT HUDAVENDIGAR turbes ve camii. Buradaki ziyaretimiz sonrasinda Prizren e hareket ediyoruz. Ilk duragimiz Halfeti tekkesi ve yanindaki Turk konsoloslugu. Daha sonra Sadirvan camii, eski patriklik ve kilisesi son olarak ta Kale ye cikiyoruz. Ogle yemegi molasi sonrasi isterseniz Prizren deki TURK BARIS GUCUNE giderek onlarin bir cayini icebiliriz. Aksam ustu tekrar Uskup e geri donuyoruz.

8.GÜN

Uskup – Istanbul / Izmir

Kahvalti sonrasi havalimanina transfer ve Izmir e hareket.

Interested in this tour? Contact us .