Greece Turkish Programs

1.GÜN

ISTANBUL KAVALA – GUMULCINE – SELANIK

Aksam belirlenen yerlerden siz sayin misafirlerimiz alarak Istanbul Tekirdag ve Ipsala uzerinden Yunanistan a giris yapiyoruz. Sabah kahvaltisi icin Dedeagac limaninda duruyoruz. Dedeagac Yunanistan in Evros Bolgesinin sehridir . Diger Yunanistan Trakyasinda oldugu gibi bazi musluman Turklere rastlayabilirsiniz. Daha sonra sirasi ile Gumulcine Iskece ve Kavala sehirlerinde turlarimiz yapiyoruz . Ogle yemegine Selanik e ulasiyoruz. Burada ogle yemegi icin serbest zaman sonrasi Sehir turunu yapiyoruz. Ataturk un evinic ziyaret ediyoruz ilk once daha sonra esnasında Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan’ın en buyuk Katedrali olan Aya Dimitros Katedrali, Büyük İskender Heykeli görülecek yerler arasında. Otelimize yerlesiyoruz ve serbest zaman.

2.GÜN

SELANIK – GİANNİTSA ( YENICE ) -IOANNİNA ( YANYA )

Sabah Selanik te son turumuzu yapıyoruz ve Mustafa Kemal ATATÜRK ün doğduğu evi ziyaret ediyoruz. Daha sonra osmanlı imparatorluğunun en büyük yeniçeri ocağının oldugu GİANNİTSA yı ziyaret ediyoruz. Buradan sonra PELLA oren sehrine geciyoruz. Pella BUYUK ISKENDER in baskenti. Buradan sonra yonumuzu IOANNİNA ( YANYA türkçe ) ya ceviriyoruz. İoannina Osmanlı tarihinde ne kadar önemliyse yunanlılar içinde önemli bir kent. 1809 yılında İngiliz yazar/şair Lord Byron Tepedelenli Ali Paşa’yı ziyaret etmiş ve bu ziyareti yazılarına konu almıştır. Ayrıca Fransız yazar Alexandre Dumas Monte Cristo Kontu romanında Tepedelenli Ali Paşa’nın kızını konu almıştır.Topkapı sarayında bulunan KAŞIKÇI ELMASI Tepedelenli Ali Paşanın 2.karısı VASİLİKİ ye armağanıdır.İsyan sonrası Topkapı sarayına getirilmiştir.

3.GÜN

IOANNİNA ( YANYA ) – PARGA –IOANNINA

Bugun sabah Kahvaltisindan sonra Parga ya hareket ediyoruz. Parga Adriyatik te sirin ufak bir balikci koyu.Yaklasik 1 saat suren yoculugumuzdan sonra Parga ya variyoruz. Burada ilk once Venedikler den kalan kaleyi geziyoruz. Dar sokaklar dan olusan koyde guzel balikci restaurantlari ve kafeler bulabilirsiniz. Isteyen misafirlerimiz icin Plaj sefasi yapiyoruz. Koye yakin plajlarda denize girebilirsiniz. Yunanistanda plajlar % 90 Halkindir. Turkiye deki ozel plajlardan Yunanistan da bulmak zordur. Aksam uzeri tekrar guzel Adriyatik kiyilarini arkamizda birakarak Epirus daglarini asarak tekrar IOANNINA ya geri donuyoruz. Otele varis ve serbest zaman.

4.GÜN

IOANNİNA ( YANYA ) – PREVEZA – LEFKADA –IOANNINA

Bugun kahvalti sonrasi Preveza – Lefkada turumuz var. Tarih kitaplarinda yazan en buyuk Osmanli deniz savasinin gectiigi bolge. Burada ki gezim sonrasi Yunanistan in ada-kara sina gidiyoruz. Lefkada Preveze yolunda su alti tunelinden geciyoruz. Lefkada bir zamanlarin meshur adasi. Milyader kayserili-Izmirli Onasis in meshur ettigi yer. Cennet ten bir kose burada ilk duragimiz PORTO KATSIKA ( keci plaji ). Bir cok resimlerde Yunanistan dendiginde ilk cikan fotolarin basinda gelir, uzun plaji 400 merdiven ile inilen plaji ve masmavi denizi.. Buradan sonra Nidri ye geciyoruz. Nidri limaninda aksam kahvemizi ictikten sonra Yanya donus icin yola cikiyoruz. Geceleme Yanya da..

5.GÜN

IOANNİNA ( YANYA ) – KALAMBAKA – SELANIK – KAVALA

Sabah kahvalti sonrasi otelimizden TARIHI MANASTIRLAR bolgesi KALAMBAKA ya gidiyoruz. Kalambaka kayalar ustunde onlarca eski manastirlarin bulundugu bolgedir. Burada tarihini manastirlari ziyaret ediyoruz. Daha sonra Trikala Selanik yolunu takiben Kavala ya geciyoruz. Kavala da serbest zaman ve geceleme.

6.GÜN

KAVALA – ISTANBUL

Interested in this tour? Contact us .