Greece Turkish Programs

1.GÜN

29.12 İSTANBUL -ATİNA

Ogleden sonra inisimiz gerceklestikten sonra Atina E.Venizelos havalimanın dan hareket ediyoruz.Kısa şehir turun dan sonra ACROPOLİS de yürüyüş ve Yunanistan ın en büyük ve modern müzesini local rehber eşliğinde ziyaret ediyoruz.Müze ziyaretinden sonra otele check-in ve dinlenme.
Bu turumuzda Agora, Zeus Tapınagı, Parlemento Binası, Syntagma – Omonia Meydanları ,Tarihi Olimpiyat Stadyumu, Ulusal Galeri, Savaş Müzesi, Panepistimiou bulvarları, Ulusal Kütüphane ve Akademi üniversitesi panoramik olarak görülecek yerler arasındadır
Akşam dileyene Yunan tavernası PLAKA da yani acropolis in eteklerinde Siratki-Rembetiko ( ege müziği ) ve greek müziği eşliğinde akşam yemeği.

2.GÜN

30.12 ATİNA VE CORINTHIAS – EPIDAUROS – NAUPLIO TURU

Sabah kahvaltidan sonra Corinth Kanalı – Nauplio turumuz var. Bu turumuzda Dünyanın en meşhur kanallarından biri olan Corinth kanalının üzerinden geçip, kanalın denizle birleştiği noktaya giderek gemilerin geçişini seyredeceğiz.
Daha sonra antik MYCENE oren yerine geciyoruz.Hatirlayacaginiz gibi truva savasinda Truva ya saldiran ordunun Baskomutani Mycene krali MENALOS idi. Mycene ziyareti sonrasi rotamiz muhtesem gorunusu ile tarihte en iyi korunmus antik Yunan tiyatrosu EPIDAURUS ( epidavros ) Nauplion kalesi ni ve BOURTZI ( BURC ) yi ziyaret ediyoruz. Bourtzi yaklasik 250 metre karadan uzakta olup kucuk botlarla geciyoruz. Modern Yunanistaan in ilk basketi olan Nauplio da anayasa meydani, ilk meclis gorecegimiz erler arasinda. Aksam ustu otelimize donuyoruz.

3.GÜN

31.12 ATİNA

Bugun turumuz Atina ya yakin bolge Sounio. Burada deniz tanrisi POSEDION adina yapilmis Tapinaga ziyarete gidiyoruz. Atina daki Hephaistos Tapınağı’na çok benzeyeceği düşünüldüğünden, iki tapınağı aynı mimarın, yani İktinos’un inşa etmiş olabileceği ileri sürülmektedir. Burada ki ziyaretimiz sonrasinda Atina ya donuyoruz.
Bugun Yeni yil gecesi, Yunanistan da normal de gece hayati saat 10 dan sonra baslar. Ama yeni yil gecesinde eglence yerleri saat 24 den sonra muzige baslayacagi icin biz deyeni yili ACROPOLIS in eteklerinde veya Pire de ki etkinlikler de karsilayacagiz. Daha sonra eglenceye gidecegiz. Sizin icin sectigimiz yer REMBETIKO – LAIKI muzigi yapan yerel bir yer. Muhtemelen bizim acentanin musterileri haric herkes Yunanli olacak. Sabah in ilk isiklarina kadar eglendikten sonra otelimize donuyoruz.

4.GÜN

01.01 ATİNA – ISTANBUL

Sabah gec kahvalti sonrasi otelimizden ayriliyoruz. Serbest zaman ve havalimanina transfer.

Interested in this tour? Contact us .