5017 – B 4 gun Saray – Podgorica

Karadağ, Bosna Hersek

Gun 1

Istanbul-Saraybosna

Sabah Istanbul-Saraybosna uçuşu (Uçak bizden). Havaalanında karşılama. Vrelo Buna’ya hareket. (Su kaynağı gezisi). Daha sonra Savaş Tüneli geziliyor. Saraybosna merkeze gidilip, şehir turuna başlanıyor. (Baş Çarşı,Saat Kulesi, Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri, Musevi Sinagogu, Koşevo Stadyumu, Ulusal Kütüphane, F.Sultan Mehmet’in şehre girdigi kapı, çeşme ve Camiisi, Latin Köprüsü, Beyaz Tabya, Kurşunlu Medresesi) Öğle yemeği Baş Çarşı’da bizim tarafımızdan ayarlanacaktır. Akşam yemeği Park Princeva Restoran’da. Geceleme otelde.

Gun 2

Saraybosna – Mostar – Poçitel – Trebinje

Sabah kahvalti sonrasin da Mostar a hareket.Mostar’a varışımızla birlikte yapacağımız panoramik şehir turunda göreceğimiz en önemli eser şehrin simge yapısı Mostar Köprüsü olacak. Şehrin kalbinden geçen Neretva Nehri’ne Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında 456 adet kalıp taş ile inşa edilen Mostar Köprüsü şehre de adını verecek kadar önemli bir Osmanlı şaheseredir. Köprü, 1993 yılının Kasım ayında Hırvat topçularının günlerce süren ateşi sonucunda yıkıldı. Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere, Unesco ve Dünya Bankası’nın da desteğiyle bir Türk firması tarafından, nehirden çıkan orijinal taşları da kullanılarak yeniden inşa edilen köprü 2004 yılında tekrar açılmıştır. Mostar eski şehrinin Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından yürüyerek ulaşacağımız Koski Mehmet Paşa Camii göreceğimiz bir diğer önemli eser olup, aynı zamanda en güzel köprü fotoğrafını çekebileceğimiz noktadır. Turumuzun ardından öğle yemeğimizi alacağımız restorana hareket ediyoruz. Öğle yemeğinin bitiminde rehberimizin bildireceği toplanma saatine kadar alışveriş ve kişisel keşifleriniz için serbest zaman. Serbest zamanın bitiminde otobüsümüzde toplanıyor ve Poçitel’e doğru hareket ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırdaki karakol köyü konumundaki, Unesco Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Poçitel, 1471 yılında Osmanlı İmparatorluğu’na geçmiş ve elden çıktığı 1878 yılına kadar stratejik önemini korumuştur. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan köyde çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Burada verilecek çay ve kahve molasından sonra Trebinje ye otelimize hareket. 

Gun 3

Trebinje- Dubrovnik – Kotor –Budva – Podgorica

Kahvatıdan sonra Kotor ’a hareket. Yolda yapay adayı ziyaret ve  Lady Of The Rocks Kliisesi gezisi.  Daha sonra Kotor’a doğru devam. Varışta eski sehir’de yürüyerek şehir turu. Serbest ogle yemegi ve tur bitimi Budva’ya hareket. Budva Şehir Turu (Şehir surları, St. Ivan Kilisesi, St. Bogodorica Kilisesi) sonrasında St. Stfean’ı panoramik olarak görebilmek için otobüs yolculuğu. Akşamüstü Podgorica’ya yolculuk.

Gun 4

Podgorica – Istanbul

Kahvalti sonrasinda havalimanina transfer.

Bu turla ilgileniyor musunuz?
Bizimle iletişime geçin
 .