5001 – B 8 gun Zagreb – Belgrade

Sırbistan, Hırvatistan, Bosna Hersek

Gun 1

Izmir – Zagreb – Opatija

Ucusumuz sonrasinda Zagreb e iniyoruz. Zagreb te Jelacici meydani, Tito meydani, kral Tomislav anitini, porta di petra, Finukuler i, Hirvatistan merkez binasi ni gordukten sonra otelimize yerlesiyoruz. Dogal park ziyaretimiz sonrasinda. Karlovac a hareket ediyoruz. . Burada Holy Trinity kilisesini, Ozalj kalesini, tiyatro binasi, lise binasi, Akvaryumu, ziyaret ettikten sonra Rijeka ya hareket ediyoruz. Geceleme Rijeka da.

Gun 2

Rijeka – Plitvice – Zadar

Sabah kahvalti sonrasinda Rijeka yi kesfe cikiyoruz. Sehir kulesini, Mekez pazari, Tiyatro binasi, Aziz Vitus katedralini, Roma kapisini, Tarih muzesini, islam merkezini, adliye ve vilayet binasini gordukten sonra Balkanlarin en guzel dogal parklarindan birine PLITVICE ye hareket ediyoruz. Buradaki turumuz sonrasinda Zadar a geciyoruz. Geceleme Zadar da.

Gun 3

Zadar – Sibenik – Split

Sabah Zadar sehir turumuz var. Turumuzda Aziz donates kilisesini, Azize Anastasi kilisesini, sshir duvarlarini ve sehir giris kapisini, Forte kalesini, adliye sarayini gordukten sonra Sibenik e hareket ediyoruz. Sibenik koprusu, Aziz james kathedrali, Merkez meydanini, kutuphane binasini ve kaleyi gordukten sonra Split e hareket ediyoruz. Geceleme Split te.

Gun 4

Split – Neum

Sabah kahvalti sonrasi Split turumuz var. Tur esnasinda Diocletian sarayini,duje kathedralini, Klis kalesini, Saat kulesini, Gumus kapi, Sinagog u , Cumhuriyet meydanini gordukten sonra sehir de serbest zaman. Ogleden sonra Bosna Hersek in tek deniz kapisi olan Neum a geciyoruz. ( temmuz – agustos aylarinda mostar da konaklama ) Geceleme Neum da.

Gun 5

Neum – Mostar – Saraybosna

Sabah kahvaltımızın ardından Mostar’a hareket. Ilk duragimiz15. yüzyıldan itibaren Osmanlı eserleriyle donatılmış bu ülkedeki ilk durağımız 16. yüzyıldaki dokusuyla günümüze kadar bozulmadan ulaşmış Osmanlı köyü Poçitele ugruyoruz. Sokakta gezen küçük çocukların dahi Türkçe konuştuğu bu otantik köydeki gezimizin ardından Mostara varis . Daha sonra Blagay halveti tekkesi. Tekke ziyaretimiz sonrasi Mostar a giderken yol uzerinde Tito nun GIZLI HAVALIMANI ziyaretimiz olacak .600 yıllık geçmişe sahip, Bosna-Hersek’i oluşturan iki parçadan biri olan Hersek’in en büyük şehri Mostar’ı tanıtan yürüyüş turumuzda, 1557’de Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin’in inşa ettiği, ancak 1992’de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004’te Türkiye’nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Mostar Köprüsü, Kuyumcular Çarşısı, Koska Mehmed Paşa Camii, Eski Hamam ve dönemin tipik Osmanlı evini yansıtan Müslüm Bey Konağı göreceğimiz yerler arasındadır. Mostar’ın yerel pazarlarından alışveriş yapabileceğiniz serbest zamanın ardından Saraybosna`ya haraket. Yolda TITO s BUNKER adi verilen Nukleer komuta merkezi ziyaretimiz olacak. Ziyaretimiz sonrasinda Saraybosna da otelimize varies serbest zaman. Konaklama Saraybosna da.

Gun 6

Saraybosna – Belgrade

abah kahvaltımızın ardından Mostar’a hareket. Ilk duragimiz15. yüzyıldan itibaren Osmanlı eserleriyle donatılmış bu ülkedeki ilk durağımız 16. yüzyıldaki dokusuyla günümüze kadar bozulmadan ulaşmış Osmanlı köyü Poçitele ugruyoruz. Sokakta gezen küçük çocukların dahi Türkçe konuştuğu bu otantik köydeki gezimizin ardından Mostara varis . Daha sonra Blagay halveti tekkesi. Tekke ziyaretimiz sonrasi Mostar a giderken yol uzerinde Tito nun GIZLI HAVALIMANI ziyaretimiz olacak .600 yıllık geçmişe sahip, Bosna-Hersek’i oluşturan iki parçadan biri olan Hersek’in en büyük şehri Mostar’ı tanıtan yürüyüş turumuzda, 1557’de Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin’in inşa ettiği, ancak 1992’de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004’te Türkiye’nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Mostar Köprüsü, Kuyumcular Çarşısı, Koska Mehmed Paşa Camii, Eski Hamam ve dönemin tipik Osmanlı evini yansıtan Müslüm Bey Konağı göreceğimiz yerler arasındadır. Mostar’ın yerel pazarlarından alışveriş yapabileceğiniz serbest zamanın ardından Saraybosna`ya haraket. Yolda TITO s BUNKER adi verilen Nukleer komuta merkezi ziyaretimiz olacak. Ziyaretimiz sonrasinda Saraybosna da otelimize varies serbest zaman. Konaklama Saraybosna da.

Gun 7

Belgrad – Novi Sad – Belgrad

Sabah kahvaltının ardından Karlofça-Novi Sad turumuza başlıyoruz. Bu turumuzda Sırbistan’ın Voyvodina eyaletini ziyaret edeceğiz. Voyvodina, Sırbistan’ın en kuzey sınırında yer alan, ekonomik olarak en gelişmiş bölgesidir. Turumuzda ilk olarak Sremski Karlovci (Karlofça) kasabasına uğruyoruz. Geçmişi M.Ö. 7000 yılına kadar dayanan kasaba tarihte her zaman önemli bir yer edinmiştir. İlk Sırp ortaokulu ve yüksekokulu burada kurulmuş, 1922’ye kadar da Sırp Ortadoks Kilisesi’nin merkezi olmuştur. Şehir meclisi, Katolik Kilisesi, Dört Aslan Çeşmesi göreceğimiz önemli eserlerdir. Kasaba, 1699 yılında imzalanan Karlofça Anlaşması ile Osmanlı tarihinde de önemli bir yer tutar. Anlaşmanın imzalandığı tepede yer alan Barış Şapeli’ni de ziyaret ediyoruz. Verilecek kısa serbest zamanda Karlofça’nın meşhur balından satın alabilirsiniz. Burada yapacağımız turun ardından Voyvodina Eyaleti’nin başkenti Novi Sad’a doğru hareket ediyoruz. Kısa bir yolculuğun ardından ilk gideceğimiz yer Petrovaradin Kalesi olacak. Kısa bir yürüyüş turu ile gezeceğimiz kaleden muhteşem Novi Sad manzarası seyredebilirsiniz. Daha sonra Novi Sad’ın merkezine hareket ediyoruz. Albert Einstein’ın da bir süre yaşadığı şehirde yapacağımız yürüyüş turu sırasında özgürlük meydanı, Svetozar Miletiç Heykeli, Katolik Katedrali, Ortodoks Aya Yorgi Katedrali, Aya Nikola Kilisesi ve Sinagog panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Burada verilecek serbest zamanda bu hareketli şehirde yer alan cafelerin tadını çıkarabilirsiniz.

Gun 8

Belgrad – Istanbul

Kahvalti sonrasi havalimanina transfer ve Istanbul e hareket.

Bu turla ilgileniyor musunuz?
Bizimle iletişime geçin
 .