5000 – B 8 gun Podgorica – Uskup

Karadağ, Makedonya

Gun 1

Izmir Podgorica – Budva- kotor – Podgorica

Izmir / Istanbul ucusumuz sonrasi ilk durağımız, zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multimilyardere satılması ile günümüzde Jet Sosyetenin tatil yeri olan , muhteşem St Stefan’ı panaromik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola . Yolumuza Adriyatik sahillerindeki olaganustu manzarali yollardan geçerek devam ederek Budva’yı panoramik olarak gördükten sonra Kotor Körfezi’nin içinde yer alan Kotor’a varış. Kotor’da Eski Şehir, Aziz Tripun ve Nikola Kiliseleri ve tarihi Saat Kulesi göreceğimiz yerlerden bazıları. Kotor gezimizden oğleden sonra Podgorica ya donerken kahve molasi icin Montenegro daki Niagara caglayanina ugruyoruz. Kahve molamiz sonrasi Podgorica ya otelimize yerlesme ve serbest zaman.

Gun 2

Podgorica – Trebinje ( Dubrovnik turu )

Sabah kahvalti sonrasi eski Yugoslavya’yı oluşturan üç ana devletten biri olan, Katolik mezhebini benimsemiş olması ve daha çok Adriyatik Sahili’ne hakim coğrafyası sebebiyle, Balkan kültüründen ziyade İtalyan-Akdeniz kültürüne yakınlığıyla bilinen Hırvatistan’a geçiyoruz. Manzaralı, kısa bir yolculuğun ardından, İtalyanca adı Ragusa olan, Adriyatik’in en eski ticaret limanlarından, uzun yıllar Venedik etkisinde kaldığı için İtalyan üslubu mimarisi ve şehir dokusuyla bünyesinde muhteşem bir tarih-doğa sentezini barındıran Dubrovnik’e varış. Bu güzel şehri tanıtan turumuza öncelikle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olan Eski Şehir Meydanı ile başlıyoruz. Şehrin Kule ve Surları, Aziz Vlah Kilisesi, Knez Köşkü, ünlü şair Gundulic’in Heykeli, tarihi Çeşme ve 14. yüzyıldan kalma Eczane diğer göreceğimiz yerlerden bazıları. Daha sonra bu güzel şehrin büyülü atmosferinde vakit geçirmek için serbest zaman.  Turumuzun ardından otelimize transfer.Konaklama Trebinje de

Gun 3

Trebinje – Blagay – Mostar – Konjic – Saraybosna

Sabah kahvaltımızın ardından Mostar’a hareket. Ilk duragimiz15. yüzyıldan itibaren Osmanlı eserleriyle donatılmış bu ülkedeki ilk durağımız 16. yüzyıldaki dokusuyla günümüze kadar bozulmadan ulaşmış Osmanlı köyü Poçitele ugruyoruz. Sokakta gezen küçük çocukların dahi Türkçe konuştuğu bu otantik köydeki gezimizin ardından Mostara varis . Daha sonra Blagay halveti tekkesi. Tekke ziyaretimiz sonrasi Mostar a giderken yol uzerinde Tito nun GIZLI HAVALIMANI ziyaretimiz olacak .600 yıllık geçmişe sahip, Bosna-Hersek’i oluşturan iki parçadan biri olan Hersek’in en büyük şehri Mostar’ı tanıtan yürüyüş turumuzda, 1557’de Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin’in inşa ettiği, ancak 1992’de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004’te Türkiye’nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Mostar Köprüsü, Kuyumcular Çarşısı, Koska Mehmed Paşa Camii, Eski Hamam ve dönemin tipik Osmanlı evini yansıtan Müslüm Bey Konağı göreceğimiz yerler arasındadır. Mostar’ın yerel pazarlarından alışveriş yapabileceğiniz serbest zamanın ardından Saraybosna`ya haraket. Yolda TITO s BUNKER adi verilen Nukleer komuta merkezi ziyaretimiz olacak. Ziyaretimiz sonrasinda Saraybosna da otelimize varies serbest zaman. Konaklama Saraybosna da.

Gun 4

Saraybosna – Belgrad

Sabah kahvalti sonrasin da asırlar boyunca Balkanlar’ın kültür başkentliğini yapmış, 1914’te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand’ın Sırplar tarafından bu arada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olmuş, 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar’ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna’da panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında meşhur Başçarşı, tarihi Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914’te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binalarını görebileceğiniz turumuzu tamamladiktan sonra UMUT TUNELI ni gormeye gidiyoruz. Buradaki ziyaretimiz sonrasin da Belgrad a hareket ediyoruz. Yaklasik 4 saatlik yolculuk sonrasinda Belgrad a variyoruz. Avrupanın en eski kentlerinden biri olan Belgrad şehir turumuzda Türk döneminin muhteşem oyma tavanları ile süslü Eski Saray, Bin yıl anıtı, Sava Nehri’nin Tuna’ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed’in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni sultan Süleyman’a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgard Kalesi , Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa’nın türbesi, Bayraklı Camii görülecek yerler arasındadır. Daha sonra otelimize geciyoruz. Konaklama Belgrad ta.

Gun 5

Belgrad – Novi sad – Belgrad

Sabah kahvaltının ardından Karlofça-Novi Sad turumuza başlıyoruz. Bu turumuzda Sırbistan’ın Voyvodina eyaletini ziyaret edeceğiz. Voyvodina, Sırbistan’ın en kuzey sınırında yer alan, ekonomik olarak en gelişmiş bölgesidir. Turumuzda ilk olarak Sremski Karlovci (Karlofça) kasabasına uğruyoruz. Geçmişi M.Ö. 7000 yılına kadar dayanan kasaba tarihte her zaman önemli bir yer edinmiştir. İlk Sırp ortaokulu ve yüksekokulu burada kurulmuş, 1922’ye kadar da Sırp Ortadoks Kilisesi’nin merkezi olmuştur. Şehir meclisi, Katolik Kilisesi, Dört Aslan Çeşmesi göreceğimiz önemli eserlerdir. Kasaba, 1699 yılında imzalanan Karlofça Anlaşması ile Osmanlı tarihinde de önemli bir yer tutar. Anlaşmanın imzalandığı tepede yer alan Barış Şapeli’ni de ziyaret ediyoruz. Verilecek kısa serbest zamanda Karlofça’nın meşhur balından satın alabilirsiniz. Burada yapacağımız turun ardından Voyvodina Eyaleti’nin başkenti Novi Sad’a doğru hareket ediyoruz. Kısa bir yolculuğun ardından ilk gideceğimiz yer Petrovaradin Kalesi olacak. Kısa bir yürüyüş turu ile gezeceğimiz kaleden muhteşem Novi Sad manzarası seyredebilirsiniz. Daha sonra Novi Sad’ın merkezine hareket ediyoruz. Albert Einstein’ın da bir süre yaşadığı şehirde yapacağımız yürüyüş turu sırasında özgürlük meydanı, Svetozar Miletiç Heykeli, Katolik Katedrali, Ortodoks Aya Yorgi Katedrali, Aya Nikola Kilisesi ve Sinagog panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Burada verilecek serbest zamanda bu hareketli şehirde yer alan cafelerin tadını çıkarabilirsiniz.

Gun 6

Belgrad – Uskup

Saah kahvalti sonrasinda Uskup e hareket ediyoruz. Yolda ilk duragimiz Nis kenti. Nis te Kaleyi, Kizilhac nazi toplama kampini. Vali bey camii ni, Aziz trinity katedralini, Cerje magaralarini ( vakte gore ) gordukten sonra serbest olarak ogle yemegini yiyoruz. Yemek sonrasi yola devam ediyoruz. Uskup e varisimiz sonrasi turumuz basliyor. Uskup te Eski Tren Garı, Üsküp doğumlu hayırsever Rahibe Teresa’nın anıtı ve evi, Taş Köprü, Kale, Osmanlı döneminden kalma Eski Şehir, Çarşı ve Osmanlı’nın Balkanlar’daki en güzel mimari mirasları arasında yer alan Mustafa Paşa, Sultan Murad ve Gazi İsa Bey Camileri, Davud Paşa Hamamı, Kapan, Sulu ve Kurşunlu Hanlar bulunmaktadır. Konaklama Üsküp’ teki otelimizde.
Dip not Geceleri VARDAR nehrinin kiyisi cok guzel olur.

Gun 7

Uskup turu ( opsiyonel matka ve Prishtina turlari )

Bugun sizing icin 2 alternatifli turlarimiz var. Birinci Kosovo turu diger dogu Makedonya ve Matka turu.
A ) Sabah erken kahvalti sonrasi Kosovo ya hareket ediyoruz. Ilk duragimiz Baskent Pristina yakinlarin daki MURAT HUDAVENDIGAR turbes ve camii. Buradaki ziyaretimiz sonrasinda Prizren e hareket ediyoruz. Ilk duragimiz Halfeti tekkesi ve yanindaki Turk konsoloslugu. Daha sonra Sadirvan camii, eski patriklik ve kilisesi son olarak ta Kale ye cikiyoruz. Ogle yemegi molasi sonrasi isterseniz Prizren deki TURK BARIS GUCUNE giderek onlarin bir cayini icebiliriz.
B ) Sabah Matka kanyonu na hareket ediyoruz. Kanyon da Vrelo magrasini da kesfe cikiyoruz. Yaklasik derinligi 330 metre olan bir gol ile daha kucuk icin bulunduran Vrelo magarasi gercekten gorulmeye deger yerlerin basinda gelmektedir. Buradaki ziyaretimiz sonrasinda Veles ve Tikves e hareket ediyoruz. Veles sulari ile unu bir sehir. Burada Kara pasa camii ini gordukten sonra Tives e hareket ediyoruz. Saraplari ve sutu ile meshur bu bolgede yemegimizi yedikten sonra Uskup e geri donuyoruz.

Gun 8

Uskup – Izmir

Kahvalti sonrasi havalimanina transfer ve Izmir e hareket.

Bu turla ilgileniyor musunuz?
Bizimle iletişime geçin
 .